Peristiwa Jabatan & Keratan Akhbar

 • Headline

  image01116 2MARAN - Wanita dan ibu disaran membuat persediaan awal dalam berhadapan situasi dan sebarang kemungkinan di musim tengkujuh.Exco Pembangunan Wanita dan Keluarga, Komunikasi dan Multimedia Negeri Pahang, Datuk Shahaniza Shamsuddin, berkata, memasuki bulan November negara berhadapan musim tengkujuh dan beberapa kawasan kebiasaan berlaku banjir.Justeru menurutnya, selaku individu yang menjadi tulang belakang dalam institusi keluarga wanita perlu berfikir dan bertindak lebih awal seperti membuat persediaan makanan dan keperluan secukupnya."Kita sudah memasuki fasa hujung tahun dan musim tengkujuh jadi wanita dan kaum ibu bersedialah lebih awal supaya tidak menghadapi kesukaran nanti. Kita harap dan doa supaya kejadian banjir besar tidak berulang namun tidak boleh menolak sebarang kemungkinan yang akan berlaku," katanya ketika ditemui di Maran Hills Golf Club di sini, hari ini.Terdahulu Shahaniza melakukan ziarah ke rumah kembar tiga di Bandar Pusat Jengka di mana salah seorang kembar berusia tujuh bulan tersebut menghidapi penyakit kerosakan hempedu.

  baca lagi
 • Headline

  image01116 3TEMERLOH – Jawatankuasa Perwakilan Penduduk (JPP) mempunyai ruang penyaluran maklumat yang tepat melalui program Town Hall yang diadakan secara berkala bagi membincangkan segala permasalahan penduduk setempat.Exco Perumahan dan Perbandaran Negeri, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail berkata, Town Hall adalah program yang membincangkan dialog antara pihak berkuasa tempatan (PBT) iaitu Majlis Perbandaran Temerloh (MPT) dan agensi teknikal berkaitan dengan komuniti melalui JPP.“Melalui program ini segala permasalahan penduduk boleh disalurkan secara terus kepada PBT dan agensi teknikal berkaitan sekaligus menjadi medium terbaik untuk menyelesaikan sesuatu isu,” katanya.Beliau berkata demikian sewaktu berucap merasmikan Cube-JPP dan Pelancaran Town Hall MPT di Dewan Tun Razak Majlis Perbandaran Temerloh di sini, semalam.Turut hadir Setiausaha Bahagian Kesejahteraan Bandar Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) Datuk Hafidzah Hassan; Pegawai Daerah Temerloh, Datuk Mohd Fadzli Mohd Kenali dan Yang Dipertua MPT Azlan Mohd Yaman.Wan Rosdy berkata, Town Hall juga berfungsi sebagai platform berkongsi masalah dan diakhirnya dapat mencari jalan penyelesaian kepada konsep ‘win win situation’ ke arah pembangunan fizikal, ekonomi dan sosial yang lebih efisien.
  baca lagi
 • Headline

  14853128 1204875749583039 2221626120666664078 oPada 29 Oktober yang lalu , Kelab Kebajikan Dan Sosial Negeri Pahang telah mengadakan Hari Keluarga peringkat JPBD Pahang di Taman Permainan Pusat Rekreasi Air Balok, Kuantan Pahang.  Seramai 40 keluarga telah menyertai hari keluarga tersebut. Pelbagai acara telah dilakukan bagi memeriahkan lagi Hari Keluarga tersebut, diantaranya ialah permainan cari gula dalam tepung, berlari bawa belon isi air dan bermacam-macam lagi. Pelbagai hadiah ditawarkan juga seperti bekas Tupperware, barangan elektrik dan juga hamper. Terima kasih dan tahniah kepada warga JPBD yang telah menjayakan program ini. Diharapkan ukhwah sesama kita akan semakin utuh dengan adanya program sebegini. Klik untuk melihat album gambar.
 • Headline

  undian terkiniSemua pengguna laman web dialu-alukan untuk menjawab soalan kajian kepuasan pengguna mengenai laman web kami. Segala pandangan dan cadangan dari pihak tuan puan amat kami alu-alukan Klik untuk  menjawab soalan

Lokasi Kami

Persijilan Oleh

 

 

1 0064

Pautan Sistem Online

 • gtonline
 • SISIP
 • espeks
 • hrmis
 • iplan
 • sppf

Pengunjung

3.png6.png4.png3.png5.png
Hari Ini101
Semalam135
Minggu Ini476
Bulan Ini775
Jumlah36435

Khamis, 08 Disember 2016 14:01