The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading Open Account Offer Bet365 Make a deposit of £10-£200 and then enter the 10-digit bonus code You can get a free bet right now when you open an account.

Aktiviti Jabatan

 • Musibah Menjelang AidilFitri

  Musibah Menjelang AidilFitri

  Sumbangan Kelab Kebajikan & Sosial JPBD Pahang kepada En. Iqramuddin bin Alaudin ( N11 ) kerana ditimpa musibah kemalangan motosikal pada 11 Jun yang lalu.

  Baca Lagi

 • Program Memasak Bubur Lambuk KOMTUR

  Program Memasak Bubur Lambuk KOMTUR

  Program bubur lambuk secara gotong-royong antara ahli jawatankuasa surau KOMTUR, kakitangan KOMTUR dan kelab kebajikan dan sosial

  Baca Lagi

 • PROGRAM SEMAKAN KAEDAH KAWALAN PERANCANGAN ( TANAH TINGGI DAN LERENG BUKIT), STANDARD OPERATING PROCEDURE(SOP) JTKSAS & GPP PERMOHONAN KEBENARAN MERANCANG BAGI KEJURUTERAAN ( KERJA TANAH UNTUK PERTANIAN)

  PROGRAM SEMAKAN KAEDAH KAWALAN PERANCANGAN ( TANAH TINGGI DAN LERENG BUKIT), STANDARD OPERATING PROCEDURE(SOP) JTKSAS & GPP PERMOHONAN KEBENARAN MERANCANG BAGI KEJURUTERAAN ( KERJA TANAH UNTUK PERTANIAN)

  Pada 4 - 5 Jun yang lalu pihak jabatan telah menganjurkan Program Semakan Kaedah Kawalan Perancangan ( Tanah Tinggi Dan Lereng Bukit), Standard Operating Procedure (SOP) JTKSAS & GPP Permohonan Kebenaran Merancang Bagi Kejuruteraan ( Kerja Tanah Untuk Pertanian) di Rumah Tamu, Taman Gelora.

  Baca Lagi

 • Majlis Perasmian Draf Rancangan Kawasan Khas ( RKK ) Tapak Ramsar

  Majlis Perasmian Draf Rancangan Kawasan Khas ( RKK ) Tapak Ramsar

  Pada 30 Mei yang lalu, pihak jabatan telah mengadakan Majlis Perasmian Draf Rancangan Kawasan Khas ( RKK ) Pengurusan Pembangunan bagi Pemeliharaan Tapak Ramsar Tasek Bera di Majlis Daerah Bera. Majlis tersebut telah dirasmikan oleh Adun Kemayan, Datuk Mohd Fadil Osman.

  Baca Lagi

 • Majlis Sumbangan Hari Raya Kepada Pelajar Miskin

  Majlis Sumbangan Hari Raya Kepada Pelajar Miskin

  Seramai 20 pelajar dari SK Sungai Karang menerima sumbangan daripada warga Plan Malaysia@Pahang sempena menyambut hari raya Aidilfitri yang bakal tiba. Sumbangan ikhlas bagi meringankan beban pelajar-pelajar. Majlis diadakan di SK Sungai Karang pada 1 Jun 2018.

  Baca Lagi

Info Jabatan

RANCANGAN STRUKTUR NEGERI (RSN)

RANCANGAN STRUKTUR NEGERI (RSN)

Rancangan Struktur Negeri merupakan suatu pernyataan bertulis yang merumuskan dasar dan cadangan am tanah di dalam sesebuah negeri yang merangkumi aspek-aspek sosial, ekonomi, fizikal dan alam sekitar kawasan Pihak Berkuasa Perancang Tempatan (PBPT) sebagaimana di bawah peruntukan Seksyen 7 hingga Subseksyen 11B, Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976, (Akta 172). Semua pernyataan bertulis ini disokong oleh gambar rajah utama dan beberapa pelan subjek serta pelan sisipan yang akan menunjukkan cadangan-cadangan pembangunan secara makro bagi seluruh sesebuah negeri.

Baca Lagi

RANCANGAN TEMPATAN (RT)

RANCANGAN TEMPATAN (RT)

Rancangan Tempatan (RT) merupakan suatu peta dan pernyataan bertulis yang disokong dengan garis panduan pelaksanaan yang menerangkan dengan lebih terperinci segala cadangan Pihak Berkuasa Perancang Tempatan (PBPT) untuk memajukan tanah berdasarkan cadangan-cadangan umum daripada Rancangan Struktur Negeri (RSN) sebagaimana di bawah peruntukan Seksyen 12 hingga Subseksyen 16A, Akta Perancangan Bandar dan Desa 1976, (Akta 172).

Baca Lagi

RANCANGAN KAWASAN KHAS (RKK)

RANCANGAN KAWASAN KHAS (RKK)

Rancangan Kawasan Khas (RKK) merupakan suatu rancangan pemajuan tereprinci yang disediakan bagi sesuatu kawasan yang mempunyai kepentingan khusus kepada Pihak Berkuasa Perancang Tempatan (PBPT)

Baca Lagi

BUKU 'COFFEE TABLE'

BUKU 'COFFEE TABLE'

Buku Coffe Table secara umumnya adalah kompilasi penulisan – penulisan ringkas, lukisan, dan foto yang padat dan menarik. Buku 'Coffee Table' sering disebut sebagai buku bacaan santai yang diletakkan di atas meja kopi.

Baca Lagi

Hubungi Kami

PLANMalaysia@Pahang

Tingkat 4, Kompleks Tun Razak
Bandar Indera Mahkota
25200 Kuantan Pahang

3.829875, 103.291583

09-5721181

09-5732001

jpbd[at]pahang[dot]gov[dot]my

 

Jumlah Pelawat

Hari Ini : 108
Bulan Ini : 2528
Jumlah : 92155

Jumaat, 22 Jun 2018 17:14

Paparan Terbaik Menggunakan Google Chrome, Firefox 3.6 dan Internet Explorer 7.0 ke atas dengan Resolusi 1280 x 1024 pixel.

 • Tarikh Akhir Dikemaskini:Jumaat 22 Jun 2018, 02:43:01.